FinCap ja Attendo ovat tehneet sopimuksen uuden hoivakodin rakennuttamisesta

Vuosaaren_Svengi1

Ikääntyneiden palvelut täydentyvät Vuosaaressa, kun alueelle rakennetaan uusi ja moderni hoivakoti ikäihmisille.  Neljään kerrokseen jakautuva Helsingin Svengi tarjoaa 75-tehostetun palveluasumisen asukaspaikkaa sekä kahdeksan ikäihmisille suunnattua palveluasuntoa. Hoivakodin rakennuttaa FinCap Kiinteistökehitys Oy ja sen pitkäaikaiseksi vuokralaiseksi tulee Attendo Oy. Kohteen rakennustöistä vastaa Siklatilat Oy.

Alueen ikäihmisten määrän kasvaessa noin neljän prosentin vuositahdilla, myös laadukkaiden hoivapalveluiden tarve kasvaa. Punakiventielle rakentuva Svengi on ensimmäinen alueelle rakentuva hoivakoti sitten 2012.  Uusi hoivakoti lähes kaksinkertaistaa alueen hoivakotipaikkojen määrän.

”Pitkän kehitysvaiheen jälkeen pääsemme vihdoinkin toteuttamaan merkittävän hoivakohteen pääkaupunkiseudulle. Tämän kohteen osalta erinomainen yhteistyö kaupungin ja operaattorin kanssa mahdollisti joustavan lupakäsittelyn, ja sitä kautta pääsimme operaattorin toivomaan aikatauluun töiden aloituksen osalta” kommentoi FinCapin aluejohtaja Juha Kivimäki.

Rakennushankkeen myötä asuinalueella lisääntyvät nyt paitsi ikäihmisten hoivan asumispaikat, myös hoivan työpaikat. Attendon aluejohtaja Simo Saaranen iloitsee, että varsinkin alueella jo asuville hoiva-alan ammattilaisille uusi Attendo-koti mahdollistaa lyhyen työmatkan ja modernit työtilat.

”Vuosaari on iso ja edelleen kasvava ja kehittyvä asuinalue, missä viihdytään pitkään ja jonne juurrutaan. Se on kuin kaupunki kaupungissa. Meille Attendolla on tärkeää, että työntekijämme saavat työskennellä hoivatyöhön suunnitelluissa, viihtyisissä ja toimivissa työtiloissa, jotka osaltaan tukevat asukkaiden omannäköistä, toiminnallista arkea” kertoo Saaranen.

Vuosaaren hoivakodin rakennustyöt alkavat välittömästi ja sen on määrä valmistua vuoden 2023 alkupuolella. Hoivakotirakennus viimeistelee sulavalinjaisen korttelin, johon on jo aiemmin valmistunut kolme uutta asuinkerrostaloa.

 

Lisätiedot:

FinCap Kiinteistökehitys Oy, Juha Kivimäki, aluejohtaja, p. 040 669 4669, [email protected]

Attendo, Simo Saaranen, aluejohtaja, p. 040 550 7358, [email protected]

 

 

FinCap-konserni on suomalainen, kiinteistövarallisuuden kehittämiseen keskittynyt pelinrakentaja, jonka neljä kiinteistöliiketoimintalinjaa ovat kehitys, rahastot, varainhoito ja kiinteistönvälitys (Suomen Kotijoukkue). Konsernin liikevaihto oli n. 25 miljoonaa euroa vuonna 2020. www.fincap.fi

 

2024202320222021202020192018

2024202320222021202020192018