FinCap on ostanut Kanavan – Tavoitteena Suomen paras asuntosijoittajapalvelu

FinCap on ostanut asuntosijoittamisen ratkaisuihin erikoistuneen Kanava Tietopalvelut Oy:n ja Kanava Tools Oy:n (Kanava) osake-enemmistön. Kanava on ollut FinCapin osakkuusyhtiö vuodesta 2015 lähtien. Yritysjärjestelyn myötä Kanavasta on tullut FinCapin tytäryhtiö.

Kanava tuottaa vuokra-asuntojen omistajalle vuokrahallintopalvelua, jonka ydin on ammattimainen henkilökunta ja Kanavan kehittämä XREI-ohjelmisto, joka mahdollistaa asuntosijoittamisen palveluiden tuottamisen tehokkaasti ja teknologisesti edistyksellisellä tavalla. Asiakkaille tämä näkyy kustannustehokkuutena, aina ajantasaisena tietona, taloudellisina raportteina ja ennen kaikkea sijoitusasuntojen omistamisen helppoutena. Kanava palvelee  erilaisia asuntosijoittajia, kuten asuntorahastoja, sijoitusyhtiöitä, perheyhtiöitä ja varakkaita yksityishenkilöitä. Kanavalla on tällä hetkellä hoidossa jo yli 2.000 asuntoa.

FinCapin tavoitteena on asuntosijoittajapalveluiden voimakas kasvattaminen. Asuntosijoittaminen on viime vuosina voimakkaasti kasvanut trendi. Sijoitusasuntojen omistajalle suunnattujen palveluiden tuottaminen on toimialalla kuitenkin hyvin perinteistä ja automatisaatioaste on matala. Kanava on kehittänyt ainutlaatuisen digitaalisiin ratkaisuihin perustuvan palvelukokonaisuuden, joka on hyvin skaalautuva ja mahdollistaa siten asiakasmäärän nopean ja merkittävän kasvattamisen.

”Yhtiömme perustana on alusta alkaen ollut näkemys palvella asuntojen omistajia ja sijoittajia uudella ja teknologiaa hyödyntävällä tavalla. Olemme itse rakentaneet XREI-palvelukokonaisuuden ja käytössä olevat työkalut. Olemme iloisia kun tämä uusi palvelukokonaisuus pääsee reippaaseen kasvuvauhtiin”, toteaa Kanavan perustaja Jukka Tola.

“Yrityskaupan myötä FinCap vahvistaa edelleen asemiaan kiinteistöalan edelläkävijänä ja asuntosijoittajamarkkinassa. FinCap -konsernin Kotijoukkue -brändillä tuotettu kiinteistönvälitys ja  vuokravälitys yhdistettynä Kanavan tuottamaan ammattimaiseen ja teknologisesti edistykselliseen hallinnointipalveluun tuovat asiakkaan saataville yhtenä palvelukokonaisuutena sen mitä ammattimaisessa asuntosijoittamisessa tarvitaan. Palvelukokonaisuus mahdollistaa asuntosalkun tavoitteellisen kasvattamisen, tehokkaan vuokrauksen, sujuvasti hoidetut taustaprosessit kuten vuokralaskutus, laskujen maksu ja vuokravalvonta. Asuntosijoittajalla on jatkuvasti ajantasainen pääsy kaikkeen relevanttiin tietoon asuntojen vuokraustilanteesta. Tiedon avulla voidaan tehdä parempia päätöksiä”, kertoo FinCapin toimitusjohtaja Janne Kotamäki.

 

FinCap-konserni on suomalainen, kiinteistövarallisuuden kehittämiseen keskittynyt pelinrakentaja, jonka neljä kiinteistöliiketoimintalinjaa ovat kehitys, rahastot, varainhoito ja kiinteistönvälitys (Suomen Kotijoukkue). Konsernin liikevaihto oli n. 21 miljoonaa euroa vuonna 2019.

 

 

Lisätiedot:

Janne Kotamäki

toimitusjohtaja, FinCap Oy

[email protected]

puh. 050 539 3098

 

Antti Toivainen

Kanavan liiketoimintajohtaja, Parcola Oy

[email protected]

puh. 050 408 5852

 

www.fincap.fi

202320222021202020192018

202320222021202020192018