Asuntosijoittajan tulevaisuus globaalissa markkinassa

fincap_0024_Mika Ojala_web_HJM_1954
1.6.2022

Keneltäkään ei ole jäänyt huomaamatta maailmaa jo muutaman vuoden koetelleet myllerrykset. Ihmisillä on kuitenkin luontainen tapa saada asiat tavalla tai toisella taipumaan uusiin uomiin ja suunnata katsetta eteenpäin. Niin myös asuntosijoittajilla.

Markkinat elävät globaalien asioiden mukaan milloin minkäkin asian takia, mutta lopputulos on kuitenkin selvä — keskimääräinen pitkän aikavälin kasvu.

Tilapäisiä heilahteluja on nähty jo nyt parin vuoden sisällä, viime vuonna kauppaa tehtiin ennätyksellisesti kuluttajapuolella, jolloin pienemmät sijoittajat jäivät lievään paitsioon. Nyt tilanne näyttää asuntosijoittajan silmin taas valoisammalta. Kuluttajat elävät osittain epävarmuudessa joka heijastuu asuntomarkkinoiden suoraan. Tämä taas avaa asuntosijoittajalle saumaa saada hyviä kohteita salkkuunsa.

Vaikka paljon puhutaan korkojen noususta, mikä on asuntosijoittajan painajainen, taitaa todellisuus kuitenkin olla maltillisempi. Niin kauan kun eräät Välimeren maat uivat taloudellisesti syvällä, niin korkojen nousu on maltillisempi. Ja näin lienee jatkossakin.

Myös korkea inflaatio nostaa päätään kannustaen ottamaan lisää velkaa, kuitenkin hallitusti ja omaan maksukykyyn suhteutettuna. Tästä päästäänkin kirjoitukseni ytimeen eli otsikkoon, missä eräs nimeltä mainitsematon asuntomarkkinoiden asiantuntija kirjoitti, että asuntosijoittajan kissan päivät ovat ohi. Henkilökohtaisesti olen toista mieltä, nythän ne vasta alkavat!

Ja siinä asiassa me yrityksenä pystymme auttamaan jokaista joko olemassa olevaa asuntosijoittajaa tai sellaiseksi haluavaa.

 

Mika Ojala
asuntosijoittajapalvelut ja rakennusliikeyhteistyö, LKV
FinCap Kiinteistövarainhoito Oy
[email protected]fincap.fi

 

20222021202020192018

20222021202020192018