FinCap hallinnoimaan YIT:n ja sijoittajaryhmän perustamaa vuokra-asuntosalkkua

13.3.2019

FinCap Oy on tehnyt sopimuksen vuokra-asuntosalkun hallintopalveluista FinCap Asunnot Oy:n kanssa. FinCap Asunnot Oy on YIT:n ja sijoittajaryhmän perustama yhteisyritys, joka sijoittaa YIT:n rakentamiin asuntoihin Suomessa. Yhteisyrityksen omistajia ovat YIT, ryhmä suomalaisia yksityisiä sijoitusyhtiöitä sekä Oma Säästöpankki ja LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa. Samassa yhteydessä YIT myy muodostettavalle yhteisyritykselle lähes 600 valmista tai rakennusvaiheen loppuvaiheessa olevaa asuntoa, jotka sijaitsevat eri puolilla Suomea. Myytävien asuntojen arvo on yhteensä yli 100 miljoonaa euroa.

FinCap Oy hoitaa asuntokannan vuokrahallinnon sekä raportoinnin. FinCap Oy:n tytäryhtiö Suomen Kotijoukkue vastaa pääosin asuntojen vuokrauksesta ja FinCap Kiinteistövarainhoito vastaavasti asuntojen vuokrahallinnosta. FinCap Oy ei ole sijoittajana mukana FinCap Asunnot Oy:ssä, vaan yhtiön kannalta merkittävintä nyt tehdyssä sopimuksessa on aivan uuden liiketoimintamallin rakentaminen Suomen johtavan rakennusliikkeen kanssa. ”Asuntomarkkina on Suomessa ollut erittäin aktiivinen viime vuosina ja tuotanto on ollut ennätystasolla. Uusien valmistuvien asuntojen määrän noustua tarvitaan innovatiivisia liiketoimintamalleja ja kokonaisvaltaisia ratkaisuja asuntovarallisuuden täysimittaiseen hyödyntämiseen. Ja juuri tässä kohtaa FinCapin koko kiinteistöliiketoiminnan arvoketjun hallinta tuo merkittävää lisäarvoa yhtälöön”, toteaa FinCapin toimitusjohtaja Janne Kotamäki. ”Uskomme että vastaavia järjestelyjä nähdään markkinalla jatkossakin”, jatkaa Kotamäki.

FinCap-konserni on kokonaan suomalainen ja vakavarainen vuodesta 2009 asti toiminut kiinteistöomaisuuden kasvattamiseen keskittynyt konserni, jonka kolme keskeisintä liiketoimintalinjaa ovat Kiinteistökehitys, -rahastot ja –varainhoito. Kiinteistönvälitysyhtiö Suomen Kotijoukkue on myös FinCapin tytäryhtiö. Konsernin liikevaihto oli n. 13 miljoonaa euroa vuonna 2018.

Lisätietoja:

Janne Kotamäki, FinCap Oy, puh. 050 539 3098

Antti Toivainen, FinCap Asunnot Oy, puh. 050 408 5852

www.fincap.fi

Takaisin